Family-Lab Integrationsprojekt på Somaliska och Arabiska

För inte så länge sedan var fostran av barn var en strävan där föräldrar kunde hitta massor av stöd och de flesta svar fanns inom familjen och byn. Att förlora denna säkerhet har resulterat i en ökande osäkerhet bland föräldrar från alla länder. I de västra länderna har vi försökt skapa en ny kunskapsbaserad fostran byggd på vetenskaplig och praktisk erfarenhet och för närvarande är vi fortfarande långt ifrån en slags säkerhet där yrkesverksamma kan uttala ett “rätt sätt”.

Som i de flesta andra kulturer måste vi tro på vad vi gör och det här gör att många föräldrar hittar säkerhet i tron ​​att de är “rätt” och andra är “fel”. Detta är aldrig fallet om vi ser bortom fysiskt ett psykologiskt våld och sexuella övergrepp mot barn. Dessa vuxna beteenden är utan tvekan dåliga för barnens framtid och deras förmåga att respektera sig själva och väl som andra.

De europeiska föräldrarna kämpar med resan från gamla traditionella vanor mot nya och bättre och de har lyxen att göra så i eget tempo. Om du är en av dem bland oss, vem är en flykting eller migrerande, verkar denna utveckling ofta mycket brutalt krävande och så annorlunda än hur du blev upptagen själv att det stressar både dig och din familj mentalt och emotionellt.

Som ett barn med en annan etnisk bakgrund än majoriteten i sin förskola och skola kommer ditt barn att absorbera den nya kulturen mycket snabbare än du. Det kommer också att behöva lära sig att ta hand om sina egna personliga gränser i många sociala sammanhang för att stanna hela och inte bli offer för mobbning. Ditt barn har antagligen inte absorberat begreppen “stolthet” och “ära”, vilket delvis skulle skydda det hemma och du kanske känner att dessa egenskaper ignoreras i ditt nya land.

Den här lilla boken handlar om att lösa konflikter med ditt barn på sätt som under de närmaste åren kommer att

• Förbättra det är självkänsla och självrespekt såväl som din.

• Ge dig en väg att bli en respekterad och betrodd ledare för ditt barn

• Ge er båda med ett starkt och kärleksfullt förhållande som kan innehålla och läka det mesta av smärtan som du kommer att uppleva i förhållande till din egen familj såväl som till omvärlden.

• Ge er båda en stark grund för att bjuda in och acceptera den hjälp du kommer att erbjudas eller starkt utmanad att acceptera.

Det samhälle du nu lever i kommer ibland att ha några svårigheter att förhålla sig till din familj på gott sätt, precis som du kommer att finna det frestande att vända tillbaka till sina representanter, som inte kan erbjuda dig respekten för dina gränser och värdighet , som varje förälder och barn förtjänar oavsett kulturell och etnisk bakgrund. Skulle detta hända hoppas jag att du kommer att kunna hitta rätt sätt att kommunicera här.

Med alla mina bästa önskningar för den strävan som din familj redan är en del av.

Jesper Juul

Kontakta oss för våra skräddarsydda utbildningsprojekt. admin@familylab.se

Här är jag ! Vem är du?

Språk Somaliska

Köp boken för 80:- admin@familylab.se

 

Här är jag! Vem är du?

Språk Arabiska

Köp boken för 80:- admin@familylab.se

Kommande utbildningar

4 juni 2024 Göteborg/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach
12 september 2024 Stockholm/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach
16 november 2024 Online
Diploma Course in Parent Coaching
28 november 2024 Göteborg/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach
6 mars 2025 Malmö/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach

Se alla händelser

6 juni 2024 Göteborg/Stream
Utbildning Diplomerad Familjehandledare
14 september 2024 Stockholm/Stream
Utbildning Diplomerad Familjehandledare
30 november 2024 Göteborg/Stream
Utbildning Diplomerad Familjehandledare
8 mars 2025 Malmö/Stream
Utbildning Diplomerad Familjehandledare

Se alla händelser

Kommande föredrag

16 november 2024 Online
Diploma Course in Parent Coaching

Se alla händelser

Dela