Eget företagande och familj

Vårt arbete fokuserar på att stödja och utveckla småföretagare som samtidigt har ett familjeliv där alla utvecklas och trivs tillsammans.

Att vara förälder gör dig mer kreativ, effektiv och utvecklar dina ledaregenskaper. Syftet med våra kurser och träffar är att du skall uppmärksamma detta och få ut full effekt av det som ditt föräldraskap faktiskt ger dig, för att få nytta av dessa egenskaper i ditt yrke. Det handlar om att driva eget och samtidigt ha familj, är inte det synkat går det inte att driva företag med glädje, gott samvete och bra energi.

Vi som coachar arbetar med material från verksamhetscoaching och familjeterapin. Vår syn är att hela livet behöver fungera och vara harmoniskt, vi ser ett helhetsperspektiv på ditt liv så vi lägger fokus där det behövs, arbete barn eller nära relationer.

Föreläsningar

Konsten att säga nej – med gott samvete. Vad händer om jag är för samarbetsinriktad och säger JA för ofta? Vad kan hända om jag säger NEJ till kunder och familj?

Kommunikation och konflikthantering i nära relationer – Hur kommunicerar man missnöje på ett konstruktivt sätt?

Hur reagerar jag på feedback och kritik? Varför reagerar jag som jag gör? Lär dig ta feedback och kritik. Om integritet och självkänsla.

”Jag har kvalitetstid med mina barn” – Vad vill barn ha och vad behöver de?

Familjen påverkar! Vad händer med dig efter en dålig dagislämning, sjuka barn eller tonåringar som ligger hemma på soffan? Bli bättre på att agera och fungera trots en påfrestande familjesituation.

• Hur mycket arbete skall man prata vid köksbordet? Vad lär sig dina barn av ditt egenföretagande? Du är en förebild, i allt du gör. Om du har ett liv som intresserar dig och ett arbete du tycker om, ger det hopp och livsglädje till barnen.

Workshops framtagna speciellt för företagare 1-4 dagar max 16 deltagare

Varför blev jag egenföretagare egentligen? Medvetenhet om detta ökar chansen att driva företag längre och med större kraft. Varifrån får du inspiration att fortsätta engagera dig i ditt företag? Om att leda företag värderingsstyrt och inte bara målstyrt. Vi tar fram dina grundläggande värden och belyser vikten av att veta vad som är centralt för dig när du tar fram dina långsiktiga mål.

Vad är mitt ansvar? Vad är det som gör att jag tar mer ansvar än vad jag egentligen vill? Varför är det ingen annan som engagerar sig i att diskbänken hålls ren, bilen är tankad eller gympapåsen är packad? Vi kommer arbeta med socialt och personligt ansvar. Våga lita på barnen och partner och lämna tillbaka personligt ansvar till dem även om detta innebär att saker kanske inte blir gjort så som du helst vill ha det. Fördelen blir att det blir mindre konflikter hemma, mindre bråk och barnen känner att de är viktiga. Är man överansvarig hemma blir man det i regel också på sin arbetsplats, så det är ett område värt att arbeta med.

Ändrade arbetsförhållanden som stressar familjerelationerna. Mamma / Pappa har en chans att göra karriär men det innebär ändrade familjeförhållanden. Hur mycket är vi beredda att offra för
att det skall kunna gå? När och vem får säga stopp? Om att vara frånvarande från familjen men ändå vara medveten och ansvarig. Vad blir skillnaden i familjen och hur förhåller vi oss till förändringen? Fördelar med den nya livssituationen. Relationer under stress – hur
hantera? Vad skall vi vara uppmärksamma på? Förbli resursstark – så att utmaningarna förblir spännande för hela familjen.

Verksamhets- och föräldracoaching

  • Att arbeta med sitt företag- och föräldraledarskap lönar sig.
  • Att reflektera över sina nära relationer gör gott!

Vi arbetar med individuell coaching, där du får en personlig genomgång inom de områden du vill arbeta med och fördjupa dig i. Vi har bra modeller och verktyg för att coacha dig i din roll som ledare, förälder och företagare, med det som är viktigt. Vardagliga frågeställningar och problem. Under denna process arbetar vi igenom det som är viktigt för dig för att driva företaget med medvetenhet.

Vi som coachar arbetar med material från verksamhetscoaching och
familjeterapin. Vår syn är att hela livet behöver fungera och vara harmoniskt, vi ser ett helhetsperspektiv på ditt liv så vi lägger fokus där det behövs, arbete barn eller nära relationer.

Maila för info och kontakt admin@familylab.se

Kommande utbildningar

7 mars 2024 Malmö/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach
4 juni 2024 Göteborg/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach
12 september 2024 Stockholm/Stream
Utbildning Certifierad Föräldracoach

Se alla händelser

Kommande föredrag

16 november 2024 Online
Diploma Course in Parent Coaching

Se alla händelser

Dela